Wat is een vaststellingsovereenkomst bij een conflictWanneer mensen met elkaar een conflict hebben, dan kunnen zij er voor kiezen om hun zaak voor te leggen aan een rechter. Echter kan dit voor meer problemen zorgen dan nodig is. U kunt ook uw afgesproken oplossingen vastleggen in een vaststellingsovereenkomst. Maar wat is een vaststellingsovereenkomst? Veel mensen vragen zich af wat een vaststellingsovereenkomst is en hoe deze opgesteld kan worden. Vaststellingsovereenkomst.org kan u helpen om de vraag ‘wat is een vaststellingsovereenkomst’ te beantwoorden en u alle handvatten te bieden om zo’n document op te stellen. Hierbij gaan wij dieper in op wat een vaststellingsovereenkomst is en welke belangrijke informatie er in omschreven moet staan.

Veel informatie over wat een vaststellingsovereenkomst is

Uw conflict oplossen middels een rechtszaak is niet altijd de beste oplossing. Oplossing via de rechter kost tijd en geld en vaak zijn er geen echte ‘winnaars’. Een goed alternatief is samen proberen een geschil op te lossen, zo nodig met advocaten of een mediator. Als dat lukt, is het verstandig de afgesproken oplossing vast te leggen in een vaststellingsovereenkomst. Wat een vaststellingsovereenkomst is, is eigenlijk vrij simpel: Een vaststellingsovereenkomst is dus een overeenkomst waarbij partijen een bindende regeling treffen ter voorkoming of oplossing van een geschil. Zoals u ziet is er een simpel antwoord op de vraag ‘wat is een vaststellingsovereenkomst’. De vaststellingsovereenkomst wordt gebruikt in veel rechtsgebieden, waaronder:

  • Verzekeringsrecht
  • Belastingrecht
  • Bestuursrecht
  • Arbeidsrecht

Vooral op laatstgenoemde is een vaststellingsovereenkomst de laatste jaren erg populair geworden en dan met name bij ontslagzaken. Bij Vaststellingsovereenkomst.org kunt u alles lezen wat een vaststellingsovereenkomst is bij ontslagzaken. Zo worden belangrijke zaken behandeld als het rechtop WW, sluiting van de overeenkomst bij ziekte, hoogte van ontslagvergoeding, opzegtermijnen en het vervallen van concurrentiebeding. Omdat het van belang is om te weten wat een vaststellingsovereenkomst is voordat u er een opstelt, kunt u het beste alle informatie doorlezen op onze website. Hier vindt u zowel informatie voor werkgevers als werknemers, zodat iedereen op de hoogte is. Ontslag is een ingrijpende gebeurtenis, waarbij veel mis kan gaan.  De vraag ‘wat is een vaststellingsovereenkomst’ zal na het lezen van alle informatie niet meer in uw hoofd omgaan en u zult goed voorbereid aan de onderhandelingen beginnen. Onze ervaren advocaten kunnen u ook te allen tijde voorzien van deskundig advies bij uw situatie, zodat u de geschillen middels een vaststellingsovereenkomst kunt oplossen en uzelf en uw werknemer of werkgever een uitje naar de rechtszaal kunt besparen. U zult merken dat u met een vaststellingsovereenkomst meer bereikt en daarnaast tot betere afspraken kunt komen dan met een rechtszaak.

Wij kunnen uw kwestie goed en vlot inschatten

Vaststellingsovereenkomst.org is het adres waar u moet zijn voor alle informatie over de vaststellingsovereenkomst. Tevens vindt u hier ook alle modeldocumenten die u kunnen helpen bij het opstellen van het document. De advocaten en juristen achter deze website zijn geheel gespecialiseerd in het arbeidsrecht en met name in het ontslagrecht. Dat betekent dat wij uw ontslagkwestie vlot en goed kunnen inschatten en uw zaak met onze kennis en ervaring met kracht kunnen bepleiten bij uw tegenpartij, het UWV of de kantonrechter. Samen met ons bereikt u het optimale resultaat, bijvoorbeeld het voorkomen van ontslag of een maximale ontslagvergoeding. Heeft u na het lezen van alle informatie nog vragen, behoefte aan advies of wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op middels de contactgegevens die vermeld staan op https://www.vaststellingsovereenkomst.org. Onze medewerkers helpen u dan graag verder door het beantwoorden van uw vragen en u te voorzien van alle informatie die u nodig heeft om uw conflict op een professionele wijze af te handelen.