Vele Nederlanders worstelen met een gebrek aan tijd, of eigenlijk: Met een te grote to-do-list waardoor het lijkt alsof ze te weinig tijd hebben. In de praktijk blijkt het vaak zo te zijn dat met de juiste mindset en planning die hele to-do-list veel gemakkelijker af te vinken is. Als je weet hoe je op een slimme manier je dag indeelt en hoe je prioriteiten stelt, zul je merken dat je veel minder vaak het gevoel hebt tijd tekort te komen. Via Tijdwinst.com vind je een praktische cursus time management, welke je kan helpen bovenstaande technieken eigen te maken. Het betreft een all-in, eendaagse cursus, die jou leert hoe je de dagelijkse stortvloed aan informatie op een effectieve manier tot je kunt nemen, en hoe je onderscheid maakt tussen belangrijke en minder belangrijke taken. Na het volgen van de cursus time management merken veel mensen dat ze veel meer rust ervaren in het dagelijks leven, ondanks dat ze exact dezelfde taken uitvoeren. En laat dat nu precies het doel zijn van deze cursus: Jou precies hetzelfde laten doen, maar dan op een manier die jou veel meer rust, tijdwinst en effectiviteit oplevert. Een cursus time management gaat jou helpen bij het realiseren van je doelen, zonder dat je je constant overweldigd voelt door alles wat je moet doen en alle indrukken die je in het dagelijks leven (zowel zakelijk als privé) tot je krijgt.

Is een cursus time management iets voor mij?

In principe kan iedereen baat hebben bij de cursus time management van Tijdwinst.com. Maar er is een groep mensen die er meer van kan opsteken dan de rest. Dit zijn de mensen die in het dagelijks leven daadwerkelijk stressklachten ondervinden als gevolg van hun to-do-list en de manier waarop ze werken. Als je wilt weten of deze cursus, waarin je leert hoe je je tijd beter kunt managen, iets voor jou is, kijk dan eens hoeveel van de volgende kenmerken je bij jezelf herkent:

  • Je hebt het gevoel constant achter de feiten aan te lopen
  • Je wordt gemakkelijk afgeleid als je aan het werk bent
  • Je vind het moeilijk je te concentreren op één taak tegelijk
  • Je inbox staat constant op ontploffen
  • Je vind het moeilijk prioriteiten te stellen

Op de website van Tijdwinst.com vind je een compleet lijstje met kenmerken die aantonen dat je wel eens baat zou kunnen hebben bij hun cursus time management. Het komt er over het algemeen op neer dat je ten gevolge van jouw manier van werken en plannen allerlei klachten ontwikkelt, voornamelijk in de vorm van stress.

Efficiënter werken doe je zo

Naast het feit dat je veel relaxter werkt als je het gevoel hebt alles onder controle te hebben, ga je na de cursus time management ook merken dat je jouw tijd veel efficiënter besteedt. Daarom is de cursus niet alleen geschikt voor mensen die constant tijdgebrek ervaren, maar ook voor mensen (of groepen collega’s) die simpelweg effectiever en slimmer willen plannen. Dat maakt namelijk productiever, en hoe hoger de productiviteit, hoe hoger de resultaten. Overweeg dus als leidinggevende zeker eens om jouw werknemers een cursus time management cadeau te doen. Je zult er zeker de gevolgen van merken in de bedrijfsresultaten!