Als je op zoek bent naar nieuwe leidingsystemen dan zijn kunststof leidingsystemen tegenwoordig de beste keuze. Leidingsystemen van kunststof voldoen altijd aan de laatste eisen op het gebied van veiligheid en milieu en gaan bovendien voor lange tijd mee. Dit is natuurlijk een groot voordeel, omdat met het vervangen van leidingsystemen nogal wat kosten gemoeid zijn en Mosman Installatie & Kunststoftechniek B.V. is hierbij de expert op zijn vakgebied. Vroeger bestonden leidingsystemen eigenlijk alleen maar uit materialen als staal en RVS en hoewel deze materialen ons voor lange tijd zeer goed hebben gediend, zijn kunststof leidingsystemen nu echt een uitkomst. Dit komt omdat staal en RVS bijvoorbeeld niet zeer resistent zijn tegen chemicaliën en daardoor op de lange termijn tekenen van slijtage zullen gaan vertonen. Wanneer een leidingsysteem slijtage vertoond, kan dit voor onveilige situaties zorgen en zoals altijd bij onveilige situaties het geval is, zullen daar ook meer kosten bij komen kijken. Kunststof leidingsystemen kunnen zowel boven als onder de grond worden toegepast en zijn ongevoelig voor corrosie, waardoor dergelijke leidingsystemen ook veel onderhoudskosten zullen besparen. 

Overweeg jij om over te stappen op kunststof leidingsystemen? Lees dan vooral verder, want in dit artikel zal ik hiervan de voordelen vertellen en wat Mosman Installatie & Kunststoftechniek B.V. hierbij voor jou kan betekenen. 

Waarom kunststof leidingsystemen?

Hierboven heb ik al een paar voordelen van kunststof leidingsystemen genoemd, zoals de ongevoeligheid voor corrosie en de lage onderhoudskosten die dergelijke leidingsystemen met zich meebrengen. Deze leidingsystemen hebben echter nog meer voordelen, zoals onder andere:

  • Een hoge chemische resistentie
  • Een lange duurzaamheid
  • Licht van gewicht
  • Een grote slagvastheid
  • Zeer grote flexibiliteit

Door al deze voordelen zijn kunststof leidingsystemen zeer goed toepasbaar zowel boven als onder de grond en worden ze daarom tegenwoordig steeds vaker toegepast in allerlei sectoren. Daarnaast zijn deze leidingsystemen er in alle denkbare soorten en maten waardoor ze kunnen worden gebruikt voor bijvoorbeeld chemicaliën en industriële procesafzuiging, maar ook gewoon voor water. Kunststof leidingsystemen zijn immers bestand tegen belasting van binnenuit door de hoge chemische resistentie. 

Wat Mosman voor jou kan betekenen

Als je kiest voor Mosman Installatie & Kunststoftechniek B.V. dan kies je voor de hoogste kwaliteit kunststof leidingsystemen en de best mogelijke zorg. De engineers van Mosman zijn namelijk gespecialiseerd in het bepalen van de juiste leidingen op basis van jouw situatie en wensen. Je krijgt alleen maar te maken met professionals die weten waar ze het over hebben en de beste zorg voor de klant hoog in het vaandel hebben. Mosman legt leidingsystemen aan voor opdrachtgevers van zowel binnen als buiten de chemische industrie en gaat daarbij altijd situatiespecifiek aan het werk. Voor iedere opdrachtgever wordt daarom een eigen leidingsysteem ontwikkeld. Zo loop je nooit tegen het risico aan dat een systeem niet helemaal bij jouw situatie aansluit. Mosman maakt daarnaast gebruikt van geavanceerde 3D-modellen en leidingschema’s waarmee altijd aan de wettelijke eisen op het gebied van milieu en veiligheid wordt voldaan. Zijn jouw kunststof leidingsystemen ontworpen en ontwikkeld dan legt Mosman.eu deze vervolgens ook bij jou aan, omdat ook de aanleg een kwestie van maatwerk is en daar is Mosman immers een expert in!