Waarom zou je meer betalen als je ook minder kunt betalen? Wanneer het gaat om een energieleverancier, dan is de reden dat men toch vaak te veel betaalt eigenlijk heel simpel. Men weet gewoonweg niet dat het veel goedkoper kan. Men denkt dat de verschillen vrij klein zijn en daardoor vindt men dus al snel dat het teveel moeite kost om over te stappen. Via een site als besteenergie.nl kom je echter al snel tot de ontdekking dat beide bovenstaande aannames onjuist zijn. Allereerst gaat het niet om verschillen van een paar euro’s. Je gaat er bij een overstap naar een andere leverancier zomaar 300 euro of meer op vooruit. Dit hangt natuurlijk samen met de kortingen en bonussen die je krijgt. Ook al leveren twee energieleveranciers energie voor nagenoeg dezelfde tarieven, dan nog kan de ene veel goedkoper zijn als deze bijvoorbeeld 250 euro korting rekent. Een totale jaarrekening van 1000 euro wordt dankzij de korting opeens 750 euro. En dat zijn toch wel verschillen waar je wellicht wat moeite voor zou willen doen. Maar zo komen we dus bij de tweede aanname die stelt dat het teveel moeite is om over te stappen. Ten eerste is het voor 250 euro of meer misschien toch wel de moeite waar om iets van je tijd te investeren in het overstap proces. Maar wat je ook meteen ziet op een site als besteenergie.nl, is dat het overstappen eigenlijk helemaal niet moeilijk is. Je kunt via de site eenvoudig energie vergelijken, de goedkoopste energieleverancier selecteren en overstappen. Het overstappen wordt vervolgens ook netjes geregeld door de nieuwe energieleverancier. Het enige dat jij nog even moet doen is de meterstanden doorgeven. Kortom, energie vergelijken en overstappen kost misschien een paar minuten tijd. De daadwerkelijke inspanningen worden uit handen genomen. Dat is ook niet zo gek, want energieleveranciers zijn blij met nieuwe klanten en willen je dan graag tegemoet komen via service en flinke kortingen. Het is dan ook in je eigen voordeel om elk jaar even naar de site te surfen en daar energie te vergelijken. Zo kun je ieder jaar weer een flinke korting meepakken en besparen op je energierekening. Aangezien het eigenlijk geen moeite kost, zou het dan ook zonde zijn als je niet overstapt. Je betaalt dan eigenlijk steevast teveel. Je zou de korting die je krijgt dan ook kunnen zien als een vast onderdeel van je energie rekening.

Energie vergelijken voor alle energieleveranciers

Het is natuurlijk van belang dat je beschikt over alle informatie wanneer je energie gaat vergelijken. Als je twee energiemaatschappijen met elkaar vergelijkt, dan is 1 van de 2 natuurlijk de goedkoopste. Maar deze informatie is zinloos, want je wilt weten welke de goedkoopste is van alle energiemaatschappijen. Daarom kun je via besteenergie.nl alle energieleveranciers met elkaar vergelijken. Denk aan energiemaatschappijen als: 

Welke uiteindelijk voor jou de goedkoopste is hangt af van je verbruik. 

Vergelijk en maak een keuze

Via de site kun je dus meteen energie vergelijken en ook direct een keuze maken voor de goedkoopste of beste optie. Na het energie vergelijken kun je bij de desbetreffende leverancier je gegevens invullen en je aanvraag indienen. Daarna gaat alles eigenlijk vanzelf en zit je er het komende jaar weer lekker warmpjes bij.