Sim Only abonnement afsluiten?Een smartphone: iedereen heeft er tegenwoordig wel een. Die is vaak al behoorlijk prijzig, maar vaak komen er ook nog dure abonnementskosten overheen die je elke maand moet betalen. En misschien is het jou ook wel eens overkomen dat je wel alle data verbruikt, maar enorm veel belminuten overhoudt. En daar betaal je wel gewoon voor! Bovendien zit je meestal één of zelfs twee jaar vast aan zo’n abonnement. Hartstikke zonde, want het kan ook anders! Sim Only is een aantrekkelijk en veel goedkoper alternatief. Je wilt natuurlijk niet meer betalen dan nodig is!

Wat is Sim Only?

Het woord zegt het eigenlijk al: alleen een simkaart. Bij een sim only-abonnement betaal je dus niet de telefoon zelf, maar enkel de bel-, sms- en internetkosten van je smartphone. Deze abonnementsvorm is geschikt als je huidige abonnement afloopt, maar de telefoon nog prima werkt. Je schaft dan dus geen nieuwe telefoon aan, maar sluit een sim only-abonnement af.

Hoe werkt Sim Only?

Als je een Sim Only bestelt, krijg je geen nieuwe telefoon, maar alleen een nieuwe simkaart. Je berekent eerst wat je maandelijks verbruikt aan bellen, sms’en en internetten en dus hoe groot je abonnement moet zijn. Vervolgens kun je op simonly.com verschillende sim only-aanbieders met elkaar vergelijken, om zo tot de beste keuze te komen. In de vergelijkingen komen verschillende providers naar voren, zoals onder andere Tele2, T-Mobile, Vodafone, KPN en Telfort.

Waarom kiezen voor Sim Only?

Abonnementskosten voor je smartphone zijn vaak erg duur. Ook hebben deze abonnementen een lange looptijd, soms wel tot twee jaar. In die tijd zit je aan je abonnement vast. Ook heb je vaak slecht inzicht in de prijsopbouw van het telefoontoestel en het bijbehorende abonnement.

Dus gaat je huidige smartphone nog prima mee, maar ben je wel toe aan een nieuw abonnement? Dan is het zonde van je geld om een nieuwe telefoon met dure abonnementskosten te betalen! In plaats daarvan kun je beter kiezen voor Sim Only, met de volgende voordelen:

  • je kunt je huidige, goedwerkende toestel blijven gebruiken;
  • je kunt het abonnement meestal maandelijks aanpassen, dus bijvoorbeeld je databundel verhogen of juist verlagen;
  • bij steeds meer providers is het ook mogelijk om je abonnement maandelijks helemaal op te zeggen;
  • het is goedkoper dan een regulier telefoonabonnement.

Meestal kun je je huidige telefoonnummer gewoon behouden.

Gebruikerservaring met Sim Only

‘Ik gebruik al jaren Sim Only. Toen ik ermee begon, kocht ik een nieuwe telefoon en betaalde de aanschafprijs in één keer. Dat is uiteindelijk vaak goedkoper dan wanneer je het maandelijks doet. Ik ging op zoek naar een bijpassend abonnement, maar geen enkel abonnement voldeed echt aan mijn wensen. Waarom zou je betalen voor dingen die je niet gebruikt?! Ik bel namelijk nooit en stuur nog geen tien sms’jes per maand, maar ik gebruik wel veel 4G omdat ik vaak onderweg ben. Een sim only-abonnement was precies wat ik zocht. Via simonly kon ik deze eisen invoeren en werden verschillende aanbieders vergeleken in een overzichtelijke lijst, waardoor ik uiteindelijk het goedkoopste sim only-abonnement heb kunnen scoren. Ik ben nog altijd tevreden en wil niets anders meer!’