Wilt u bijdragen aan een beter klimaat en er tegelijkertijd nog wel modieus bij lopen? Dan zijn de kurken tassen van artinato wat voor u. artinato gebruikt kurk als vervanger voor leer en zorgt er daarmee voor dat u prachtige accessoires heeft die u zonder schuldgevoel kunt dragen, er wordt namelijk geen gebruikgemaakt van dierlijke materialen.

artinato: close to nature

De missie van artinato is om kurkbossen te behouden en de bomenkap tegen te gaan. Voor het kurk dat artinato gebruikt voor haar kurken tassen worden er geen bomen gekapt. artinato vindt het behoudt van de natuur en met name de kurkbossen belangrijk en daarom gaat vijf procent van de inkomsten van de kurkproducten die er verkocht worden naar het project #hetbosvandetoekomst van ProSuber. Met dit project helpt artinato de kurkeiken populatie te vergroten. Kurk is een duurzaam materiaal dat ingezet kan worden voor verschillende doeleinden, zoals het maken van accessoires en voor het isoleren van ruimtes. Voor het bedrijf artinato is het behoudt van kurkeiken dus erg belangrijk.

Nu vraagt u zich misschien af waarom u voor kurken tassen zou kiezen in plaats van tassen gemaakt van leer. Hiervoor zijn verschillende redenen te noemen. Eerder werd al genoemd dat kurk erg duurzaam materiaal is, het is namelijk recyclebaar en afbreekbaar. Het materiaal kurk heeft eigenlijk dezelfde eigenschappen als het materiaal leer, beide materialen zijn namelijk elastisch en stoten vuil af. Dit zijn eigenschappen die u graag wilt hebben voor een tas omdat deze dan zo lang mogelijk mooi blijft.

Een andere reden om te kiezen voor het materiaal kurk in plaats van leer is dat er bij het maken van de kurken tassen en andere accessoires helemaal geen dierlijke materialen gebruikt worden. Wanneer u een veganistische levensstijl volgt zijn kurken tassen dus goeie vervangers voor leren tassen. Met het kopen van accessoires gemaakt van kurk bent u dus duurzaam bezig en draagt u bij aan een betere wereld.

Kurken tassen en nog veel meer

In de webshop van artinato vindt u allerlei soorten kurken tassen in verschillende soorten en maten. Alle tassen zijn van duurzaam materiaal gemaakt en zijn bovendien ook nog eens met de hand gemaakt. U kunt er dus op vertrouwen dat u een tas krijgt met zeer hoge kwaliteit waar u vele jaren plezier aan zult hebben. Hieronder vindt u een overzicht van de soorten kurken tassen die artinato verkoopt:

  • Buideltas
  • Heuptas 
  • Clutch
  • Rugtas
  • Crossbody tas
  • Postbodetas
  • Schoudertas
  • Handtas

Al deze tassen bestaan uiteraard volledig uit het duurzame materiaal kurk. Nu denkt u misschien dat alle tassen alleen in de bruine kurk kleur te verkrijgen zijn, maar niets is minder waar. artinato heeft ook een aantal kurken tassen die naast de bruine kleur ook een leuk en vrolijk kleurtje hebben. Daarnaast zijn er tassen te verkrijgen die naast kurk ook het materiaal linnen bevatten. 

Naast kurken tassen verkoopt artinato ook portemonnees gemaakt van kurk. Dit is erg leuk als u een portemonnee wilt hebben die bij uw tas past. De portemonnees zijn ook in verschillende soorten, kleuren en maten te verkrijgen. 

Nieuwsgierig geworden naar het aanbod van artinato? Bekijk het aanbod dan eens via artinato.com. Bestellen kan gemakkelijk via de webshop en het product wordt al binnen twee dagen geleverd. Zo loopt u er snel duurzaam en modieus bij!