Het zijn niet de meest prettige zaken om mee bezig te zijn, maar desalniettemin is het wel erg belangrijk om er voldoende kennis van te hebben: Alimentatie. Vaak een negatief overblijfsel van een huwelijk, dat niet alleen emotioneel, maar ook financieel niet erg bevorderlijk is. De website alimentatie-wijzigen.nl biedt voor deze vervelende situaties een gratis tool en advies op maat met vakbekwame mensen, wanneer je de mogelijkheid hebt om de alimentatie te wijzigen. Het zijn vaak grotere bedragen die zeker de moeite waard zijn om eens onder de loep te nemen. Het gebeurt in de praktijk maar al te vaak dat er meer dan nodig aan alimentatie wordt uitgegeven. Er kunnen intussen regels zijn veranderd die de hoogte van de alimentatie wijzigen. Dit kan zelfs het geval zijn wanneer een rechter een vonnis heeft uitgesproken. Het is zeker de moeite waard om in elk geval de gratis check in te vullen om te zien of je daadwerkelijk de alimentatie wijzigen kan. 

Onder welke omstandigheden alimentatie wijzigen?

Allereerst moet er grondig gekeken worden naar de grondslag achter de reden waarom een rechter de alimentatie wijzigen kan. Wat is er veranderd met de situatie zoals die destijds was? Welke wezenlijke veranderingen hebben de grondslag van het vonnis aangetast? Dit zijn voorbeelden van vragen die langskomen wanneer de redenen achter een alimentatie worden besproken. Zet deze vragen eens op een rij en geef er antwoord op. Vul de alimentatie wijzigen checklist in op de website en ontdek welke financiële vooruitgang er gemaakt kan worden. Enkele voorbeelden uit de praktijk waaruit blijkt dat de alimentatie bij nader inzien aangepast kon worden, omdat er nieuwe omstandigheden zich hadden voorgedaan:

  • Een kind dat alimentatie kreeg van de vader, is 22 geworden. De alimentatie is vervallen.
  • Na de scheiding heeft moeder een nieuwe man gevonden. Ze is opnieuw getrouwd en de financiële situatie staat er rooskleurig bij. De alimentatie komt te vervallen.
  • Het kind waarvoor u alimentatie betaalt, is zelf een geregistreerd partnerschap aangegaan. De alimentatie wordt gewijzigd.
  • Er wordt alimentatie betaald voor een kind dat zich niet naar behoren gedraagt, geld verkwist en een strafblad heeft open staan.

Zoals te lezen zijn dit diverse voorbeelden waarbij de alimentatie wijzigen kan.  Niet allemaal relevant op elke situatie, echter wel als schets in hoeverre het mogelijk is in bepaalde gevallen. Elke situatie is in die zin uniek.

Financiële onderbouwing

Zeker wanneer het situaties betreft waarin de betalende persoon het niet breed heeft, is onderzoek omtrent de alimentatie wijzigen, een hele uitkomst. Het kan honderden euro’s per jaar opleveren of besparen. Hiervoor heeft u de juiste kennis omtrent dit gebied nodig. Waarbij advocaten ook veel geld kunnen kosten, is dit in alimentatie gevallen niet altijd het geval. Tevens kunt u wellicht gebruik maken van de rechtsbijstandverzekering of Juridische Loket. Het is van groot belang dit nauwkeurig uit te zoeken om een stevige zaak neer te zetten. De advocaten van Meester & Meer Advocaten zijn gespecialiseerd in alimentatie wijzigen en kunnen de broodnodige hulp bieden in het onderzoek naar de mogelijke wijzigingen. Het onderzoek is waar een zaak begint. Feiten opmerken, aanbrengen en de rechter overtuigen dat de alimentatie gewijzigd dient te worden. Dit begint met een goede advocaat!