U kunt ervoor naar de garage gaan, maar u kunt er ook voor kiezen om zelf uw auto uit te lezen. Met OBD uitleesapparatuur kunt u namelijk gewoon bij u thuis de juiste diagnose stellen bij het probleem. Er zijn enkele soorten op de markt, waarmee u te allen tijde zelf het probleem kunt opsporen. Deze uitlees- en diagnose apparatuur koopt u eenvoudig via OBD Warenhuis. Wij leggen u graag uit wat ons apparatuur voor u kan betekenen en hoe u deze eenvoudig via onze webshop bestelt. Zo kunt u direct zelf aan de slag met uw auto, zonder dat u daarvoor naar de garage hoeft te rijden.

Verschillende stadia van OBD uitleesapparatuur

Door alle OBD apparatuur op dat er op de markt te krijgen is, ziet u wellicht door de bomen het bos niet meer. Om toch het juiste uitleesapparatuur te kiezen, is het van belang om het verschil tussen een aantal verschillende stadia te weten:

  • OBD 1
  • OBD 2
  • EOBD

De eerste is om de oudere protocollen in auto’s uit te lezen. Vroeger maakten alle autofabrikanten eigen software met verschillende aansluitingen voor het uitlezen van auto’s. Hierdoor was het moeilijk om goede diagnosesoftware en -apparatuur te maken. De OBD 1 apparaten werken vaak met verloopkabels. In de jaren ‘90 is er besloten dat motorstoringscodes opgeslagen moesten worden en uitgelezen konden worden. Daarom hebben wij de OBD 2 in ons assortiment. Deze leveren op hoog niveau een makkelijk te begrijpen diagnose. Uw motormanagement uitlezen is dan zo gedaan. Als u daarnaast nog andere modules wilt uitlezen, hebben wij onder ander Autel en iCarsoft in ons assortiment. Deze kunnen ook andere systemen uitlezen en daarin foutcodes wissen. Populaire dealerniveau interfaces voor verschillende automerken, zoals VCDS, PSAcom, Ficom en VCP zijn bij ons ook verkrijgbaar. Met deze diagnose interfaces kunt u voertuigen op dealerniveau uitlezen, te programmeren en onderdelen in te leren. Deze zijn vooral voor de specialist onmisbaar. Al deze producten kunt u eenvoudig bestellen in onze webshop. Al onze producten zijn voorzien van een productomschrijving en de bijbehorende specificaties, zodat u direct de goede keuze kunt maken. U hoeft uw gewenste product alleen in uw winkelmandje te plaatsen en te betalen middels de veilige  betaalmethoden. Zodra uw bestelling geplaatst is, zorgen wij dat deze zo snel mogelijk bij u geleverd wordt. Hierbij geldt dat bestelling altijd gratis geleverd worden in Nederland en België. Mede hierdoor heeft u altijd de beste prijs-kwaliteitverhouding als u de producten bij ons aanschaft. Begin daarom vandaag nog met bestellen en lees uw auto eenvoudig zelf uit.

Voor particulier en zakelijk staan wij klaar

OBD Warenhuis is uw specialist op het gebied van uitlees- en diagnoseapparatuur. Wij hebben uitsluitend de beste merken in ons assortiment, waardoor u altijd perfecte kwaliteit van ons kan verwachten. Daarnaast staan wij voor een persoonlijke service. Wij kunnen u altijd deskundig advies geven bij uw bestelling, zodat u precies weet welk product geschikt is voor het uitlezen van uw auto. Wij zijn de hoofdleverancier van diagnoseapparatuur voor vele grote bedrijven in Nederland en Europa. Echter voor consumenten en kleine garagebedrijven die een betrouwbare diagnose willen stellen, bieden we ook passende oplossingen aan. Via onze website, obdwarenhuis.nl, kunt u alles lezen over hoe u uw auto zelf uit kunt lezen. Heeft u na het lezen van alle informatie nog vragen, behoefte aan advies of wilt u meer weten over onze producten, neem dan gerust contact met ons op middels de contactgegevens die vermeld staan op onze website. Wij helpen u graag verder.