Een mantelzorgwoning is een prachtige bungalowachtige woning die u geheel legaal op uw eigen terrein mag neerzetten. Stel dat één of beide ouders het moeilijk hebben in het leven. Ze kunnen niet meer vooruit en willen niet naar een bejaardentehuis. Misschien is een mantelzorgwoning dan het antwoord. Het is in deze cultuur helaas niet heel erg voor de hand liggend dat de kinderen op den duur voor hun verouderde ouders gaan zorgen. Toch zijn er genoeg mensen die dit graag zouden willen. Sterker nog, met een mantelzorgwoning hoeft u natuurlijk niet 24 uur per dag voor uw moeder of vader klaar te staan, zeker niet als ze elkaar nog kunnen helpen. Maar is het niet een ontzettend fijn gevoel dat u iets voor hen kunt betekenen en hen op moeilijke momenten bij kunt staan? Ook uw kind met een geestelijke aandoening, een verstandelijke beperking of misschien wel een ware lichamelijke beperking kan in een mantelzorgwoning toch bij u blijven wonen. Terwijl ze dankzij stekelbos.nl toch ook de vrijheid kunnen proeven. Het is een ideale manier om te wennen aan alleen wonen terwijl ze ook de mogelijkheid en toegang hebben om weer in de armen van hun ouders te vallen. En zo houdt u natuurlijk een oogje in het zeil. De producten zoals deze woning die u op de site van Stekelbos al kunt bekijken zijn met zorg gerealiseerd op basis van de behoefte van de potentiële wonende. En zo nodig passen we het ontwerp aan. We kunnen het ons bijvoorbeeld goed voorstellen dat de gehele mantelzorgwoning rolstoeltoegankelijk moet zijn. Daar hebben we in het huidige design rekening mee gehouden maar desnoods passen we dit nog verder aan zodat het u aan niets ontbreekt.

In de mantelzorgwoning mogen maximaal twee personen wonen

Als u een mantelzorgwoning op uw terrein wilt plaatsen dan zijn er natuurlijk diverse regels waar het aan moet voldoen. Enkele van deze belangrijke regels hebben we hier voor u op een rijtje gezet:

  • Er mogen maximaal twee personen in deze woning komen te wonen,
  • Bij twijfels over de relatie kan de gemeente een onderzoek starten,
  • Een verplaatsbare woning kan zonder problemen buiten de kom geplaatst worden,
  • De mantelzorgwoning mag maximaal 100 vierkante meter zijn en geheel gelijkvloers.

In het geval van punt twee betekent dit dat de gemeente bijvoorbeeld een verklaring wil hebben van een medisch specialist voordat de gemeente toestemming verleent om de mantelzorgwoning te plaatsen. De mantelzorgwoning is overigens geheel uitgerust met dubbele beglazing zodat het er altijd lekker warm is. Mede dankzij de centrale verwarming en de extra isolatie in de muren. U wilt niet dat uw ouders ziek worden door een te koude mantelzorgwoning. Wij kunnen iedere woning tot in de puntjes aanpassen zodat eenieder hier zonder problemen voor lange duur kan wonen. Is het niet geweldig dat u voor uw ouders kunt zorgen er daarvoor slechts enkele meters hoeft te lopen? In deze moderne drukke tijden waarin beide partners werken is dit de meest ideale uitkomst.

Kijk ook gerust even bij onze stacaravans en chalets

Uw ouders willen u niet dwarszitten. Gun hen daarom dit type woning. U hoeft hen niet in uw eigen huis op te nemen maar ze wonen wel letterlijk om de hoek. En dat is ook erg leuk voor uw kinderen. En een wellicht wat egoïstisch voordeel: er is nu ook altijd oppas in de buurt. Genoeg redenen om dit bespreekbaar te maken en om het aan uw ouders of aan uw kinderen aan te bieden. Maak daarom eens een afspraak zodat we u een model kunnen laten zien in Oterleek, Noord-Holland.